Marmorputs och kök

Idag är hon hos oss. Kvinnan som skall se till att vår dusch blir vackert svart. Det närmar sig ett fungerande badrum med andra ord. Först funderade vi på att ha tadelakt i duschen men efter att vi hade sett hur marmorputsen (kallas även för stucco lustro) såg ut så var valet inte svårt. Utförande är i stort sett det samma som när man lägger tadelakt, det är alltså en sorts bruk som man lägger på väggen i tunna lager för att sedan putsa och putsa tills det blir en homogen blank yta. Vi har valt svart stucco till duschutrymmet då det redan idag är riktigt mörkt där inne. Genom att bejaka det mörka kan vi skapa en mysig omslutande miljö istället för att den skall kännas steril som den hade gjort om vi hade försökt att ljusa upp utrymmet med vit stucco. Vi har duscharna på Sir Albert Hotel i Amsterdam som förbild. Svart, omslutande och helt omöjlig att avlägsna sig ifrån. 
Igår kväll, under viss champagnepåverkan, satte vi upp våra badrumsskåp som vetter ut mot innergården. Ovanpå skåpen skall det ligga en skiva som stucco-kvinnan (som vi nu kallar henne) ”klär” in i samma puts som i duschutrymmet. Ovanpå skivan skall så vårt nya fina vackra underbara handfat stå. Vi kör vidare på sten-temat men denna gången blir det så kallat förstenat trä (https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rstenat_tr%C3%A4). Det är något speciellt med det och vi såg det för första gången när vi reste med husbil genom USA och stannade till i Arizona i något som kallas för Petrified Forrest. Det är ett underligt material eftersom det ser precis ut som trä men det är sten… Svår grej att förklara men vackert är det. 
 
Köket kommer idag! Vilken dag det här är. Om några timmar anländer vårt kök från snickeriet. Vi kollade på många olika varianter av kök den här gången och genomgående för de flesta ”snickrade” köken är att de är svindyra. Vi letade och letade och tog in offert efter offert och till slut hittade vi ett företag som heter Mifa-pladen. Det är ett företag som ligger på västra Jylland och de specialbygger kök efter dina egna ritningar, allt i helträ. MEN det levereras så at du själv monterar ihop det. Påminner det om något annat företag? Vi har valt att få det levererat obehandlat så nu väntar en lång rad med färgprover (linolja blandat med balsamterpentin) för att se om vi kan finna den färg vi är ute efter. Tack till Jonas Gustavsson på Folkes bygg för allt tålamod med att svara på våra frågor runt hus och färg:) De arbetar med byggnadsvård och har en suverän webshop så ta en titt där om du är i renoveringstag. www.folkesbygg.se  
 

Kommentera gärna: