Utan kök

Fram tills igår hade vi ett fullt fungerande kök även om det var ett kök som inte riktigt var ”vårt”. Men vi kunde i alla fall laga mat och det går liksom inte längre. Vi sålde det till en snubbe för en helt ok summa pengar och nu står vi alltså utan. Men skönt att det kommer till användning hos någon annan och att vi kunde få en slant för det. Tur att vi drar i väg på 2 veckors semester på torsdag.
 
Vi har länge inspirerats av köken från KBH Møbelsnedkeri men eftersom vi inte har lust (eller möjlighet) att spendera en mindre förmögenhet på ett kök valde vi som jag nämnde tidigare ett visserligen snickrat kök men ett som vi sätter ihop själva. Vi valde också att sköta själva behandlingen/färgningen av det själva och fram tills igår har vi våndats lite över hur vi ska göra. Vanlig bets är för tunt, linoljefärg för heltäckande. Och hur ska vi få till den där underbara färgen som KBH Møbelsnedkeri kallar för rökt ek? Men så testade vi Oljebets från Herdins och det är spot on. Lagom infärgning utan att ta bort ådringen i träet och en fantastiskt fin färg som vi lyckades få fram genom att måla på betsen, låta den dra 45 minuter och sedan torka med trasa. En lättnad att äntligen ha kommit igång med detta och att det blir så bra. För att skydda köket måste vi behandla det och här finns lite olika alternativ. Kanske det blir Herdins opigmenterade hårdvaxolja eller kanske Linoljevax, vi får väl se vad som blir bäst när vi testar. 
Där vi tog bort det gamla köket igår finns det givetvis massor att göra för att det ska bli snyggt men det tar vi efter semestern.
 

Kommentera gärna: