Bjälkar, bjälkar & bjälkar

Det handlar mycket om takbjälkar just nu. Från det att jag kommer hem från jobbet till dess att jag går och lägger mig. Fler timmar spenderas tillsammans med dessa bjälkar än med Anna. Förhoppningsvis kommer det att vara värt det i slutändan. 
Efter att ha börjat med en vanlig skurborste insåg jag snabbt att dammet som har ganska många fler år på nacken än mig inte skulle ge med sig så lätt. Borste till skruvdragaren inköptes och nu gick det bättre. Det första två (av 10) blev oerhört vackra och allt såg ljust ut. Ja, ni hör ju åt vilket håll det lutar. Någonstans under husets nästan 120-åriga levnadstid tänkte någon; ”Nä om jag skulle ta och måla några av bjälkarna och tapetsera några”. Sagt och gjort, det målades och det tapetserades. Tack ska ni ha! Borstens tillkortakommanden var närapå pinsamma och vi som hade tänkt att rummet skulle städas och bli dammfritt innan helgen. Så blir det inte. Inte ens i närheten. 
Så nu ska det inte bara borstas utan även slipas. Det där med att sätta upp köket i en dammfri miljö får snällt vänta. För vem behöver väl ett kök?
 

Kommentera gärna: