Vi målar och det börjar likna ett hem

Väggarna i det rum som kommer att tjäna som kök och allmänt uppehållsrum (varför skrev jag inte bara vardagsrum) är nu målade och helt plötsligt kändes rummet lite renare. Det var ju målat i vitt tidigare men ni vet ju vad tidens tand gör med vit färg. Så några nya lager fräsch vit färg har strukits på, Anna har målat fönster som en galning och Helium har latat sig på golvet med ursäkten att hon inte har några tummar. 
Vi har också valt att dela av rummet horisontellt med lister och måla nederdelen av rummet i en mörkare färg. Listerna i sin tur är målade i en mörkare nyans av samma färg. Vi använder oss också av tunnare lister för att skapa speglar i områdena som är målade med den mörkare färgen. Var det förståligt? Jag har skrivit om den beskrivningen många gånger ska ni veta. Kanske några bilder kan hjälpa till…
 
Mellan det nya köket och det gamla köket fanns det tidigare en stolpe mitt i gången som gav stöd åt en limträbalk som hade satts dit då detta tidigare var en yttervägg. Stolpen var tokigt mycket i vägen för vårt nya kök och hamnade mitt framför diskmaskinen vilket ju försvårar in och urplockning avsevärt. 
Som tur är finns det en snickare och en byggnadskunnig svärfar i familjen som hjälpte oss att växla av limträbalken så att stolpen kunde flyttas. Så nu ska vi bara ha en diskmaskin.
 
Något annat som gör att det mer och mer liknar ett hem är att vi har fått upp en del lampor. Borta är det ocharmiga ljuset från bygglampan och fram kommer det mjukare ljuset som gör att det känns som ett hem. 
Vi betar av nya saker varje dag och till slut kommer vi att nå mållinjen men vi har en bit kvar dit.

Kommentera gärna: